Spotřebitelské úvěry přehledně

Porovnat a vybrat ten nejvýhodnější úvěr

Bez poplatků

Srovnání půjček je všem zájemcům dostupné zcela zdarma. Díky rychlému získání optimální půjčky lze navíc ušetřit nemalou částku.

Široká nabídka

Nabídka produktů na portálu Vpujcky.cz je velmi pestrá. K dispozici je až 200 finančních produktů od 50 bank a nebankovních společností.

Přehlednost

Srovnání půjček je přehledné, jasné a stručné. Každý zde nalezne půjčku, která odpovídá jeho potřebám.

Nezávislost

Uživatelé se zde dozví pravdivé informace o nabízených finančních produktech. Tento portál je zcela nezávislý.

pujcky-a-uvery

Zvolte si úvěr na míru svým potřebám

Vyznat se v nabídce půjček a úvěrů a vybrat si ten správný je téměř nadlidský úkol. Každý subjekt poskytující půjčky tvrdí svým klientům, že právě jeho produkt je nejvýhodnější na trhu. Portál Vpujcky.cz je však nezávislý a uživatelům poskytuje nezaujaté informace. Srovnání spotřebitelských úvěrů pak umožňuje uživatelům portálu objevit ten správný finanční produkt.

Srovnat půjčky

Nebankovní půjčky

Vedle klasických bankovních úvěrů existují také nebankovní půjčky, jejichž největším plusem je rychlé vyřízení. Nebankovní půjčku může čerpat téměř každý, jelikož nároky na bonitu jsou u většiny nebankovních subjektů velmi nízké. Díky Vpujcky.cz uživatelé získají přehled o ceně takových půjček a zjistí, zda se jim konkrétní úvěr vyplatí, nebo zda se mají porozhlédnout jinde.

Nebankovní půjčky mají však mnohdy podobu velmi rizikových finančních produktů. Konkrétně půjčky pro zadlužené či nezaměstnané představují jedny z nejrizikovějších produktů vůbec. Rozhodnutí o zažádání o půjčky by tak mělo být informované a dostatečně zdůvodněné. Portál Vpujcky.cz uživatelům pomůže se zorientovat ve složitých tématech a udělat správné finanční rozhodnutí.

mikropujcky

Snadné sjednání půjčky online

Půjčku si lze dnes sjednat klidně i přes mobilní telefon, celý proces navíc nezabere více než pár minut. Online sjednání obvykle probíhá přes krátký formulář, do kterého stačí zadat výši půjčky a dobu splácení, kterou si žadatel přeje, a několik údajů o sobě a svém příjmu. Žádost je během pár chvil zhodnocena, poté se klientovi ozve odborný pracovník, který s ním žádost dořeší.

Magazín

Půjčka na ruku bez účtu

Půjčky jsou dnes již standardem, na který spoléhají tisíce lidí. Pokud žadatel nechce či nemůže využít vlastní bankovní účet, může mít problém půjčku získat, a tak se musí obrátit na soukromého poskytovatele. Na co si dát u půjček na ruku bez účtu pozor, pokud není jiné řešení?

Půjčka na ruku bez účtu

Dlouhodobá půjčka po insolvenci

Insolvence neboli platební neschopnost je pojem označující situaci, kdy člověk nezvládá splácet své dluhy. Co dělat v případě, kdy je z důvodu tíživé finanční situace potřeba nový úvěr? Získat dlouhodobou půjčku po insolvenci je z pochopitelných důvodů složité. Jaké jsou možnosti? Existují společnosti, které dlouhodobou půjčku po insolvenci poskytnou? Jaké si kladou podmínky?

Dlouhodobá půjčka po insolvenci

FAQ

Jaké údaje se u půjčky sledují?

  1. Nejdůležitějším údajem, který musí poskytovatelé úvěrů dle zákona povinně zveřejňovat, je RPSN. Roční procentní sazba nákladů vypovídá o poplatcích dokonce lépe než úroková sazba, jelikož zahrnuje i další poplatky (např. za vedení půjčky apod.)

RPSN jednoduše říká, o kolik procent klient půjčku ročně přeplácí. Ukazuje tak prakticky cenu úvěru.

Jak získat půjčku online?

Možnost online půjčky dnes nabízejí téměř všechny nebankovní společnosti, nicméně i některé klasické banky. Pro sjednání půjčky přes internet je zpravidla potřeba vyplnit krátký formulář a prokázat se jedním či dvěma průkazy totožnosti.

Lze získat půjčku bez doložení příjmu?

Banka lidem s nízkou bonitou zpravidla nepůjčí a doklad o příjmu vždy vyžaduje. Nicméně půjčky bez doložení příjmů mají obvykle nabídce nebankovní společnosti. Je však třeba počítat s tím, že se jedná o rizikovější půjčku s vyšší RPSN.

Kdo může podat žádost o půjčku?

Žádost půjčku může podat kterýkoli občan České republiky, který dosáhl minimálního věku 18 let (výjimku v tomto případě může schválit zákonný zástupce společně se soudem).

Některé instituce však mají stanovenou také maximální věkovou hranici, která se může mírně lišit. Obecně je tato hranice kolem 70 let, po jejichž dosažení se žadatel stává pro banky rizikovým.

Kromě věku je také důležitým bodem to, aby měl žadatel o půjčku platnou pracovní smlouvu, a tedy důkaz o pravidelném příjmu.

Může být žádost o půjčku zamítnuta?

Ano, a to hned z několika důvodů.

Jedním z nich může být nedostatečný (nebo naopak příliš vysoký) věk, nízká bonita (vyjadřující nízkou pravděpodobnost úvěr splatit), pracovní smlouva, ve které je uvedena výpovědní lhůta nebo zkušební doba, uvedený trvalý pobyt mimo Českou republiku, špatná úvěrová historie, exekuce, nebo další závazky, jako je třeba kreditní karta.

Kolik půjček si může vzít jedna osoba?

Limit pro počet úvěrů na jednu osobu není. Počet hypoték a dalších půjček je tak na osobním uvážení každého žadatele.

Nicméně je limit, který se týká splátek. Ten se řídí podle tzv. DSTI (tedy procentního podílu všech splátek, které jsou spláceny za jeden kalendářní měsíc, na čistém měsíčním příjmu)

Ten je od roku 2022 stanoven maximálně na 45 procent čistého měsíčního příjmu. Výjimku tvoří lidé mladší 36 let, zde je limit 50 procent, avšak pouze pro případy, že se jedná o úvěr na vlastní bydlení.

Kdy a za jakých podmínek lze od půjčky odstoupit?

V případě, že si klient své rozhodnutí zažádat o půjčku rozmyslí, je potřeba žádost o vrácení běžného spotřebitelského úvěru podat písemně, a to nejpozději do dvou týdnů.

Poskytovateli půjčky se tak vrací pouze jistina (teda zapůjčená částka) a úrok za dobu, kdy měl peníze klient u sebe. Peníze je pak potřeba vrátit do 30 dnů od odstoupení do smlouvy.

V případě odstoupení od úvěru, který měl sloužit jako nákup na splátky, záleží, jestli si dotyčný produkt ponechá, nebo jej vrátí.

Pokud se odstupuje od celého nákupu a zboží se tak vrací, lhůta na vrácení zboží, které bylo zakoupené například v internetovém obchodě, je čtrnáct dnů. Tímto také současně zaniká žádost o úvěr.

Jaké jsou důvody, proč si vzít půjčku?

Půjčka má své výhody i v případě, kdy by si žadatel mohl zboží nebo službu dovolit.

Jedná se například o rozložení nákladů na delší časové období, což člověku poskytuje určitou finanční jistotu v případě neočekávaných výdajů.

Peníze na účet dostane žadatel poměrně rychle a půjčka se tak může hodit, pokud se například zaměstnavatel zdržel s vyplacením výplaty.

Úrokové sazby a měsíční splátky jsou ve většině případů jasně dané a po určitou dobu neměnné, takže částka, která se každý měsíc platí, se nezmění.